Informace k očkování

V současné době nemáme bližší informace k očkování proti COVID-19 v ordinacích praktických lékařů. Ačkoliv je to v celonárodním očkovacím  plánu, nedokážeme nyní sdělit datum spuštění. 


Jak tedy v současné době postupovat?

Je-li Vám více než 80 let můžete se zaregistrovat do rezervačního systému MZČR, kde vyplníte základní osobní údaje a preferované místo. Jakmile bude na Vámi preferovaném místě dostupný termín pro očkování budete vyzváni k volbě příslušného termínu.

Odkaz  k registraci ZDE

Pro mnoho senioru je tento postup složitý, proto se neváhejte obrátit na mladší členy své rodiny, kteří Vám pomohou. Případně se lze obrátit na místní odbor sociální péče, který Vám s rezervací dokáže pomoci.

Pro lidi mladší 80 let není v současnosti umožněna centrální registrace a to i přes to, že trpíte výraznějšími zdravotními komplikacemi. V momentě, kdy dojde ke spuštění rezervace tak budete zavčasu informováni.


Je nám jasné, že jste častokrát zaslechli jak se očkuje kde kdo, jen aby se vakcína vypotřebovala. Ve výjimečných případech tomu tak je, nicméně se nejedná o běžnou praxi a setkali jsme se s ní jen sporadicky.

Co tedy dál?


Zredukovat počet nutných kontaktů na potřebné minimum. Často jsou největšími přenašeči lidé bez větších příznaků. Pokud si nejste jisti můžete využít možnost bezplatného testování jak u nás v ordinaci, tak i na libovolném testovacím místě v okolí Vašeho bydliště. 

V případě, že u sebe budete pozorovat výrazné zhoršení stavu vyhledejte lékařskou pomoc či alespoň vyšetření.

Mnoho zdraví a síly do následujících měsíců.

Pozn. Tyto informace jsou aktuální k datu 29.1.2021.